Exclusief stucwerk

Leem stuc

Leem stuc heeft bijzondere kwaliteiten. Het is dampdoorlatend en kan daardoor vocht en warmte reguleren. Vocht in een ruimte zal minder klam aanvoelen omdat een teveel aan vocht geleidelijk door de leem wordt opgenomen en pas weer afgescheiden wordt als de ruimte droger is.

Leem is niet brandbaar en daardoor brandvertragend. Het proces van opnemen en afscheiden geld ook voor warmte. Leem blijft koel in de zomer en warm in de winter. Des te groter de massa leem, des te groter het regulerend effect, daarom is het regulerend effect het grootst als er een basis leemlaag en een finish leemlaag wordt toegepast.

Leem heeft als bestanddelen klei en zand. Klei heeft van nature een schimmelstotende werking en is anti-statisch.

Italiaans stucwerk

Italiaans stucwerk staat bekend om zijn marmer effect, wij brengen de oude Italiaanse stucco-technieken terug, zoals die vroeger door de stukadoors in paleizen en villa’s werden toegepast.

Moderne technologie en eigentijdse kleurstellingen maken het mogelijk om deze authentieke wandbekleding te laten herleven. De muren zijn vuilbestendig, watervast en geeft een warm, zacht glanzend resultaat.

Deze afwerking is gemaakt op basis van minerale grondstoffen. Het laat de muur ademen en is door de natuurlijke samenstelling milieuvriendelijk. Italiaans stucwerk is dankzij deze eigenschappen een duurzaam product.