Brandwerende coatings

Wij hebben diverse geteste brandwerende coatings/systemen voor zowel binnen- als buitengebruik. Deze coatings/systemen voldoen aan de laatste normen. De brandwerende coating wordt profielvolgend gespoten. DLC Airless Spuitwerken heeft ruime ervaring op het gebied van brandveiligheid en geeft u graag een advies op maat.

Bij brand schuimt de brandwerende coating op en vormt het een temperatuurbarrière. De coating voorkomt dat het staal opwarmt en zijn dragend vermogen verliest. Afhankelijk van de laagdikte en het type profiel kunnen wij een brandwerendheid realiseren van 30, 60, 90 tot zelfs 120 minuten.

De aangebrachte brandwerende coating wordt afgewerkt met een topcoat. Deze laag zorgt ervoor dat de brandwerende coating beschermt blijft tegen vocht en andere weersinvloeden. Deze laag kan bijna in elke kleur worden afgewerkt.

Het aanbrengen van een brandwerende coating is specialistisch werk en gebeurt onder strenge controle. Doordat elk type staalprofiel zijn eigen specifieke laagdikte vereist, wordt nauwlettend in de gaten gehouden of de juiste laagdikte is behaald. Na oplevering en controle van de laagdikte geven wij een garantieverklaring af in de vorm van een certificaat. Door middel van dat certificaat garanderen wij de brandwerendheid van de constructie.

Brand vertragende coating van 30 tot 120 min


Minimaal 30 min NEN 6069 brandwerend
Deze norm werd in Nederland veel toegepast, tegenwoordig is 60 minuten brandwerend de vereiste standaard.

Minimaal 60 min NEN 6069 brandwerend
Deze norm is in Nederland vandaag de dag de standaard. Wanden en vloeren dienen minimaal 60 minuten brandwerend te zijn.

Minimaal 90 min NEN 6069 brandwerend
De 90 minuten brandwerend norm wordt in Nederland steeds vaker toegepast. Deze norm zie je veel terug bij ziekenhuizen en kleinere gebouwen.

Minimaal 120 min NEN 6069 brandwerend
Deze norm wordt nog weinig toegepast, speciale situaties vragen echter om speciale constructies. Deze norm wordt daarom vaak toegepast binnen de scheepvaart, off-shore platforms en archiefruimtes.